ID photo.jpg

Szőcs Enikő

Alapító

   A Change alapítása gyerekkoromra vezethető vissza. A sport és fizikai fejlődés mindig meghatározóak voltak az életemben, mert a szabadságérzetet tanította és adta meg minden perc, amit ezzel töltöttem. Tanulmányaimat élelmiszermérnök és nutricionistaként fejeztem be, és közben a menedzsment és vállalkozás fejlesztésben képeztem magam. Az AGROFOOD Regionális Innovatív Klaszter menedzsereként pedig rengeteget tanultam az élelmiszeripar nemzetközi vetületéről, innovációkról és más országok nézőpontjáról.

Sportolói mivoltom főleg a torna-, tenisz-, tánc és aerobicból indult. 14 évesen tartottam előszőr órát felnőtteknek és részt vettem az Egy hónap és egy napos Guinness Ida Aerobik maratonon (ezt is a 15.-ik életévemben). Mindkettő életem meghatározó élményei voltak.

A későbbiekben a mászás lett az új szerelemem, e különleges sport tovább emelte a szabadság és a kihívások egészséges fogalmának értelmét a fejemben.

Egy gerincstabilizációs műtét után pedig, tapasztalatból is mondhatom, hogy minden amit az életünkért teszünk, legyen az sport vagy táplálkozás, szükségszerű, hogy tudatos és egészséges legyen.  A cél, hogy hosszan élvezhessük az előnyeit.

Szerintem fejjel kell nyomni és szívből élvezni a dolgokat. Ugyanakkor úgy gondolom, mindenkinek alap kötelessége, hogy nemcsak az egészsége de önbizalma és boldogsága érdekében is vigyázzon a fizikai adottságaira. Az egészséges önbizalom csodákra képes és egy funkcionálisan jól működő test szerintem mindenkinek megadhatja azt a szabadságélményt, ami megtanít jobban megélni az életet és nekem is olyan sokat ad. Ezért született meg a Healthy Vibes mozgalom és Change Center is.  

18489609_1331450656920665_12771717786301

Szőcs Károly-Csaba

Ügyintézés és edzéselmélet

    Körülbelül 32 éve intenzíven sportolok. Kipróbáltam több sportágat az évek során, többek közt szertorna, atlétika, kosárlabda, triatlon, hegymászás, hegyikerékpár, túlélő/kaland túrák, hegymászás, sziklamászás és végül sportmászás. 

Annak ellenére, hogy az életemből 14 évet az erdőmérnöki tanulmányaimnak és munkámnak szenteltem, mindig is a sportok körül mozogtam. A legfontosabb mind közül a kosárlabda volt, amit 13 év után abbahagytam egy gerinc sérülés után, de ez volt az igazi szemüveg, amin keresztül a sportot és az egész életem néztem. Majd jött a sziklamászás és sportmászás, amibe első látásra beleszerettem és valahol éreztem, hogy életre szóló kaland kezdődik. Annak lassan 20-21 éve, de a szenvedély és elköteleződés egyre csak nőtt. 2007.-óta vagyok oktató és tanítványaim sok nemzeti és nemzetközi versenyen állhattak már dobogóra és az ifjúsági válogatottban is szerepeltek. 2014-2019 között a Román Nemzeti Ifjúsági Sportmászó Válogatott egyik edzője voltam és számos Világ- és európai bajnokságon és kupán részt vettem, mint edző és sportoló is. 

Mindig is foglalkoztatott az edzéselmélet és az a sok Hogyan? és Miért?, ami s portolók teljesítménye és sikere mögött áll. Párhuzamosan az élsporttal, az átlagemberek egészséges sportolási és életviteli szokásai is foglalkoztattak. Mára már nagyon sok problémával és szituációval találkoztunk a Healthy Vibes mozgalom és Change programok keretén belül és mindig örömmel tölt el, ha segíthetünk egészségesebben és öntudatosabban élni, táplálkozni és sportolni. Annak ellenére, hogy az egészséges életmód egy nagyon komplex és kimeríthetetlen témakör, igyekszünk a legjobb tudásunk szerint segíteni annak, akinek a fejében megszületett az elhatározás, hogy igenis figyelni akar magára és öntudatosabban szeretne élni.

Tompa Szende 

Edzések, életmódváltó programok

   Tanulmányaimat Marosvásárhelyen végeztem az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Balneofiziokinetoterápia és Rehabilitáció szakán, 2012-ben. A terhestorna fontosságáról államvizsgáztam, majd 2014-ben a mesteri képzésen - A szülés utáni torna fontosságáról készült a diploma munkám.

3 évet dolgoztam a szakmában, miután lehetőséget kaptam, hogy kipróbáljam magam mint Pilates oktató és ez is nagyon megtetszett. 

2017-ben végeztem el egy újabb terhestorna oktatói tanfolyamot, majd a Mat-Pilatest és ezeket követte 2019-ben a Funkcionális Pilátesz, mindegyiket Budapesten. 5 éve foglalkozom ezzel a változatos és szívemnek igen kedves tevékenységgel, eddig Marosvásárhelyen, mostmár Sepsiszentgyörgyön.  

A központban és az online térben is, kontroláltan és egészség centrikusan mozoghattok velem több fajta mozgásformában is, mint például pilátesz, jóga, Abs & Butt és más funkcionális edzések, de a Change program alatt is sokszor fogunk találkozni. 

Számomra a mozgás, elengedhetetlen a mindennapi egészséges élethez és örömmel segítek megtalálni a számotokra legmegfelelőbb utat. 

Bokor Izabella

Menedzsment

   Tanulmányaimat a Kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen végeztem 2018-ban, Kinteoterápia és speciális mozgás kar hallgatójaként. Az egyetem befejezése után szerettem volna utazni, más kultúrákkal ismerkedni, új tapasztalatokat szerezni és új nézőpontokat felfedezni. Ez idő alatt többek közt Amerika és Németország voltak azok a helyek, ahol több időt töltöttem. Eközben találtam meg, hogy számomra mi a fontos és mi az ami tovább boldoggá tesz.

Itt az Életmód központban megtanultam, hogy a szellemi és fizikai egyensúlyhoz, a legfontosabb a tudatosság szerepe, úgy a mozgásban mint a táplálkozásban egyaránt. Az én feladatom nem csak a jól működő menedzsment, hanem, hogy mindenkinek segíteni tudjunk és új, még hasznosabb projektekkel legyünk hasznotokra. Persze, közben mozgunk is együtt.