top of page
Keresés

BLOG - Otthoni edzés HELYESEN

Az idei évben többet voltunk/vagyunk otthon, mint eddig bármikor, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell figyeljünk magunkra. A közösségi médiát ellepték a #HOMEWORKOUT #ONLINEWORKOUT #STAYHOMESTAYFIT hashtagek, aminek lehet örülni, hisz bármikor, bárhol, könnyen elérhetőek az edzések, viszont lehetnek hátulütői is....

Mire figyeljünk, ha "felügyelet nélkül" otthon edzünk:

💦 Megfelelő talajfelület megteremtése: keress egy kis zúgot a házban, ahol nem csúszik a padló; szerezz be egy megfelelő tornaszőnyeget! 

👟 Edzéstől függően, megfelelő lábbeli. Aktívabb mozgásformákhoz puhább talpú, nem túl csúszós sportcipő; statikus edzésekhez (yoga, pilates, stretching,...) mezítláb (esetleg csúszásgátlós zokni). 

🏋️‍♀️ Gyakorlatok szabályszerű kivitelezése: figyeld az edző utasításait (már ha van 🙊) és amennyiben lehet, végezd tükör előtt a gyakorlatokat, vagy videózd le magad, hogy tudd kijavítani magad és elkerüld a sérüléseket. 

💪 A bemelítés és a nyújtás az edzés része 😏 Nem csak a sérülések elkerülése érdekében, de a látványos eredmények érdekében is. A bemelegítéssel felkészíted a szervezeted a terhelésre, illetve a nyújtással ellensúlyozhatod az edzés következtében megrövidült izomszöveteket. 

😬 Az otthoni eszközök karbantartása, rendszeres ellenőrzése: egy súlyzórúdról lecsúszó súlytárcsa súlyos sérüléseket okozhat éppúgy, mint egy elszakadó fitness gumikötél 🦷🙊

🥫 Az eszközök rendeltetés-szerű használata: 

próbálj beszerezni pár alapdarabot, vagy nagyon figyelj az "épp ami kéznél van" otthoni eszközökkel. Természetesen nem kell azonnal a legmárkásabb, legdrágább eszközöket megvásárolni, gyakran egy vizespalack, kispárna, könyv, kertiszerszám, szék, gyerek 👶😉😍, megfelel, de mindig figyelj oda, amikor használod.

🦴 Ha bármilyen sérülésed van, nem érzel biztonságosnak egy gyakorlatot, esetleg fájdalom lép fel azonnal állj meg, ne végezd tovább a gyakorlatot és fordulj szakemberhez, hogy orvosolni tudjátok a problémát. 

Sajnos könnyen lesérülhetünk és nehezebb rendbehozni, mint megelőzni.

Figyeljetek oda magatokra és az egészségetekre!

- TOMPA SZENDE -27 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page